12 de set. 2001

Hola companys de Planeta!


benvingudes, benvinguts...  gràcies per entrar al meu espai de la xarxa... 
  
la meva implicació al canvi social a partir del projecte turuta (evolució)
  

Vaig néixer a l’any 1955. M’agrada la música, escriure, cantar, estimar... suposo que com a la majoria... sempre he cregut que les persones hem d’aprendre a viure i a compartir aquest meravellós Planeta...

I per això ens cal aprendre a respectar-nos i a ser creatius fent fruits, ja que en el fons crec que som com arbres, arrelats en la terra però amb l'avantatge que ens podem moure i estar actius, en la nostra vida física.

Ja fa anys que penso que podem fer molt per canviar tot allò que no funciona, si ens unim, si treballem plegats...

A part de tenir quatre meravellosos fills, aquí hi podeu trobar alguns dels meus fruits, des de la convicció de que un Món Nou en Pau és possible. 

Els meus llibres...


A partir de finals del 1998, he escrit tres llibres que els podeu veure aquí. Són una trilogia que es complementen i constitueixen la base de la meva convicció: "junts hem de canviar el Sistema Operatiu del Planeta" bé, de la manera com estem funcionant les persones en relació entre nosaltres i amb el Planeta.

Les meves cançons i el perquè canto...

Vaig viure els anys 60-70 en la meva joventut. Va ser una època en què semblava que el món estava evolucionant cap als Drets Humans per a tots, es respirava un aire fresc, amb l'arc de Sant Martí de fons acompanyant una nova alba capaç de fer rendir les dictadures i les opressions.

La tècnica i el saber acumulat per la Humanitat semblava que anava a germinar en un Món Nou edificat sobre els pilars de la llibertat i el respecte.

La tècnica i el saber es van aliar (o siempre havien estat aliades) amb unes inèrcies basades únicament en el materialisme i en el mercat "lliure", que a poc a poc van anar fonent aquella eufòria col · lectiva, perquè en realitat aquelles inèrcies emergien del desig de domini i de control de certes "persones" que pretenien "posar el món als seus peus".

Aquestes "persones", agrupades en col · lectius ansiosos de poder i de control, lideren les indústries d'armament i també d'altres indústries que utilitzen grans quantitats de combustible. També són propietaris d'empreses petroleres, de carbó, de laboratoris farmacèutics, centres d'investigació en transgènics, de multinacionals, d'entitats bancàries, d'immobiliàries, de paradisos fiscals, etc, etc. etc.

Aquestes inèrcies basades en el gran error de voler " tenir el màxim de poder per fer sotmetre als demés" són les que han encès el fonamentalisme en el món actual.

Aquestes "persones" no es van adonar que les seves empreses eren com una gran maquinària productora de marginació, d'odi i... també de canvi climàtic, molt lluny del que potser pretenien (hem de suposar que pretenien un món millor).

Aquest gran error històric va donar lloc als grans horrors que avui estem veient dia a dia.

Penso que el nostre món és com un gran ordinador al que el sistema operatiu ja no li funciona. CAL CANVIAR EL SISTEMA OPERATIU GLOBAL! ES URGENT!


Com fer-ho?

Tots hem de participar. La història és el resultat de totes les decisions que totes les persones que ens han precedit en el Planeta i els que estem actualment vius, hem pres. A cada moment prenem decisions, milers cada dia, cada pas que donem és en si una decisió, major o menor. Amb les decisions que prenem obrim i tanquem moltes portes.

El moment present de la Humanitat és com si estiguéssim enmig d'un gran laberint. Per sortir-ne hem d'obrir determinades portes i tancar-ne d'altres. En el meu llibre PORTESv2 "d'un món divers, sostenible i pacífic"  (pots anar al blog, també per opinar) ofereixo una reflexió sobre aquestes portes, les que hauríem d'obrir i les que hauríem de tancar, a tots els nivells: global, local, personal, etc.

El món actual s'assembla a una gran habitació plena de papers, i en la qual hi ha una paperera buida. Si una persona entra a l'habitació amb un paper a la mà, què farà? segurament el tirarà a terra. Veiem doncs que la porqueria genera més porqueria, el desànim genera més desànim... i pensem "no hi ha res a fer" aquest és l'origen de la gran espiral de sinèrgia negativa que tenim.

Si volem anar endevant, però, hem de posar en marxa una espiral de sinèrgia positiva: mentalitzar-nos que si totes i tots llencem els papers a la paperera (obrim i tanquem les portes adequades), aconseguirem generar aquestes inèrcies positives que ens conduiran a "CANVIAR EL SISTEMA OPERATIU GLOBAL", l'única manera d'afrontar les GRANS CRISIS ACTUALS.

Crec que totes i tots hem de participar en aquest projecte global de l'Arbre de la Pau, cadascú segons les seves possibilitats!