31 de març 2009

MARÇ


Si hi ha bona voluntat... les petites passes són necessaris per anar aclarint les noves passes en el sentit correcte. Les dificultats que es van trobant són reptes... avui, les "crisis" són reptes individuals i socials. Però què és la bona voluntat? per a mi és tot alló que va en la direcció del somni d'una societat basada en els Drets Humans en la que puguem parlar d'unes maneres de viure basades en el respecte a la diversitat, a la sostenibilitat i en unes relacions pacífiques.

Està sent un mes molt mogut, amb manifestacions, protestes, desallotjaments i empresonaments... especialment a destacar Enric Durán, el vilanoví que està fent una gran tasca de sensibilització en contra de la Crisi, anant a les arrels amb la valentia d'enfrontar-se a la Banca... els seus mètodes -discutibles, com tot- estan fent que molta gent vegi una altre cara de la Crisi i no tant sols això sinó que ofereix idees i alternatives... eines per la reflexió i l'acció....  www.podem.cat

dia 19
Concert homenatge a C.A.T. amb el Tradicionarius, a en Xesco Boix. Fa 25 que ens deixà... debem a ell moltes de les cançons per la mainada que encara avui cantem en els escoles i en cantades populars on la màgia de la cançó d'animació va directament a l'ànima... i anima... que bona falta ens fà avui dia a tots plegats...


Quan viatjava per fer algun bolo amb la seva Lambretta de segona mà i encarava una baixada, a Xesco Boix li 

agradava apagar el motor i baixar com ell deia “a vol d’oreneta”. Aquesta expressió donarà nom a una trobada al C.A.T., d’entrada gratuïta i coordinada per Jordi Roura, on es vol recordar la personalitat i l’obra del músic i animador, quan es compleixen 25 anys de la seva mort, en tots els seus vessants i allunyant-se dels tòpics.

S’hi presentarà els materials que actualment s’estan classificant al blog 
http://vol-oreneta.blogspot.com: entrevistes radiofòniques, fotografies antigues, cançons inèdites, dibuixos... Diferents músics i narradors que van treballar amb Xesco Boix als anys setanta (Jaume Arnella, Eduard Estivill, Sedo Garcia, Lluís Maria Panyella, Laura Pérez, Miquel Queralt, Amadeu Rosell, Jordi Roura, Jep Valls, Núria Ventura...) hi diran la seva i convidaran tothom a cantar i escoltar durant dues hores cançons i rondalles que ja són de tothom.


dia 20

... una esperança: la Marxa Mundial per la Pau i la Noviolència

Presentació a Barcelona i Catalunya.

La primera part va ser en la sala d'actes del FNAC del Triangle. Varem ser unes 200 persones, moltes de les quals ho van fer des de l'exterior ja que la sala es va quedar petita per acollir a la gent que anava arribant. A l'acabar es va fer una simbòlica marxa fins la plaça Universitat on diversos actors coneguts van fer una petita representació.


L'acte es va iniciar amb el vídeo de presentació de la MM i després van prendre la paraula Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundació Cultura de Pau, Montserrat Ponsa i Tarrés, Jutge de Pau a l'Ametlla del Vallès, Joan Lluís Piñol i Rull, catedràtic de Dret Internacional a la UAB, Nazanin Amiriam, escriptora iraniana i professora de Ciències Polítiques a la UB, Rafael de la Rubia, coordinador internacional de la Marxa i Carles Martín Vilanova, portaveu de Món Sense Guerres i Sense Violència.

L'acta acabà amb la Marina Rosell que ens deleità amb el Cant dels Ocells cantat sense altre acompanyament que la percepció, intueixo que compartida per la gent que erem allà, d'estar iniciant un gran projecte.


dia 26
Al centre cívic de sant Joan, conferència de J.A.Melé, director territorial de Triodos Bank... ens parlà de "l'ètica dels diners"

valoració del ponent: EXCEL·LENT!!! GENIAL!!! FANTÀSTIC!!!

30 anys coneixedor de la banca (la convencional i la ètica) i parla amb apassionament de la necessitat de que ens analitzem cadascú el què fem, en què destinem els diners, on els deixem... si no vetllem pel destí dels nostres diners... els bancs convencionals, per tal d'enrriquir-se i tenir més guanys els inverteixen, amb més o menys consciència, en el que sigui (i aquest "el que sigui" vol dir que es poden finançar les coses més negatives pel Planeta i per la gent)... l'alternativa és la Banca Ètica que garanteix a on van a parar els diners, el seu objectiu no es l'especulació sinó el desenvolupament d'una societat que funcioni, d'una humanitat de persones...

Comenta que es dóna sovint que una ONG que treballa per resoldre un problema en un país, a la vegada té els diners en una entitat bancària, i resulta que amb els seus diners estan finançant aquella empresa que crea el problema pel qual estan destinant els seus esforços... contradiccions del sistema...

Valoració de quantitat de públic: unes 20 persones (molt poquetes per la difusió que havíem fet... bastantes persones se'n van disculpar per diversos motius, fins i tot una que està a Irlanda)

Valoració de la participació del públic: crec que tothom va disfrutar d'escoltar al J.A.Melé, van haver-hi algunes intervencions... i si no fos el temps potser encara hi seriem...


dia 28

Matí... planto patates, estic estona contemplant la terra i treballant-la. Penso si és veritat que la terra està malalta, tal com ens va dir en Melé l'altre dia... ja cal que ens posem a treballar totes i tots plegats per curar-la... bé, primer ens hem de curar de la mandra de fer qualsevol canvi en la nostra manera de viure... estem pendents dels polítics i dels altres, enlloc de d'escoltar i posar-nos a treballar en tot allò que podem fer ja ara en la direcció correcta, coses positives que no facin mal al planeta i que facin bé a les persones, començant per les més properes... sembla fàcil, però ho és tant?

_________________________________________________________