30 de juny 2009

JUNY


dia 1
Hem passat un altre mes. Estic content del mes passat, he anat a "trobar" elements positius, idees innovadores... coses que ens facin creure en un futur millor... però també trobes coses que no van be, moltes... m'agradaria que aquest més de juny servís per intuïr i posar en marxa coses concretes, encara que petites... però esperançadores...

dies 5 i 6
En motiu del dia internacional del Medi Ambient es projecten dues pel·lícules: "HOME" un excel·lent reportatge que ens informa del mal que hem fet al planeta i del mal que encara podem evitar de fer, si ens posem a treballar... també la pel·lícula "oceans en perill" (o semblant)... costa d'acceptar però el nivell d'agressions que estem fent als oceans està provocant la extinció de moltes espècies... principalment a partir de l'absorció del CO2 per part del mar i que contribueix a generar problemes amb les closques dels moluscs... i se'n ressent tota la cadena tròfica... un dels greus problemes de contaminació del nostre món... trist, molt trist... però hem d'avanar en cercar sol·lucions...


dia 10
Conferència-xerrada en petit format de l'Enric Duran, el vilanoví que darrerament té moltes coses per explicar. Va fer una estafa a diferents bancs per tal de donar-ho a moviments de joves perquè puguin crear alternatives al capitalisme devorador. Va estar dos mesos a la presó. En la xerrada va explicar les dues publicacions que el col·lectiu CRISI, amb ell com capdavanter, han fet i que s'han distribuït gratuïtament (pagant els bancs, clar). En la primera, anomenada CRISI, s'informava de la situació econòmica que ens ha portat a aquesta situació mundial sense precedents i que ell culpabilitza en gran part als bancs, ja que juguen amb els diners de la gent i els inverteixen en allò que dona rendiments, sense mirar si aquelles empreses en les que inverteixen actúen amb finalitats ètiques o no. En aquest sentit parlà de la Banca Ètica, aquella que mira de que els diners siguin utilitzats responsablement, amb finalitats ecològiques, pacífiques i/o socials.
En la segona anomenada PODEM (viure sense capitalisme) és un recull d'alternatives a considerar per tal de començar a viure d'una altre manera més solidària, amb menys luxes i amb nous criteris. Parlà del "decreixement", com a filosofía que neix de l'evidència de que un creixement infinit en un planeta finit és impossible. Parlà de la necessitat de transitar cap a unes altres maneres de fer col·lectivament basades en la cooperació i la racionalització energètica. Podem viure amb menys necessitat de fonts d'energia si en fem un ús responsable i adequat a unes noves maneres de viure. L'Enric acabà fent una crida a intentar viure de manera el màxim independent del sistema corrupte, en aquest sentit tenen previstes noves accions adreçades a les consciències de tothom, en les que demanen participació activa.  Es generà un debat força interessant en acabar.

dia 19
En Vicente Ferrer deix la seva actual manera d'existir, segur que seguirà actuant des de la seva nova manera de ser, vinculat amb la Natura, en el sentiment de justícia, de pau, de compartir, d'amor, de compassió, d'esperança en la força de les persones i la Providència que dóna tot allò que les persones necessitem quan ho necessitem... des de la llibertat i la maduresa... gràcies Vicente per tot el que ens dones.

dia 26
ostres, ostres, ostres... està essent un mes molt intens... tant que no tinc ni temps per actualitzar el blog... he fet força vida social i millores en la web www.arbrepau.net ... a veure si les trobes?

dies 27 i 28
GENIALS! dos dies de reflexió i compartir experiències molt interessants... curs de "Transition town" (ciutats/pobles/barris en transició) saps què és aquesta moguda?
PICT0256 por ti.
No fa gaires anys en diversos poblets d'Anglaterra van començar a plantejar-se el següent repte: Què podem fer per augmentar la resiliència del nostre poble? (resiliència= resistència als canvis). Hem de pensar que cada vegada hi haurà menys petroli i cada vegada la demanda de petroli mundial serà més alta... estem arrivant al punt a partir del qual es dispararà el preu del petroli... i  la societat "desenvolupada" muntada sobre aquest líquid element (transport,
PICT0245 por ti.
plàstics, etc.). D'altre banda el sistema que tenim de vida molt contaminant està produïnt el canvi climàtic amb conseqüències imprevisibles... ens cal aumentar la resiliència de les nostres ciutats i aprofitar aquesta Crisi actual del sistema per imaginar i anar avançant vers unes noves comunitats humanes més sostenibles... fins no fa pas gaires anys en els pobles les seves economies estaven fonamentades principalment amb els productes que extrèien de les seves terres i animals... no vol dir això que hàgim d'anar endarrera però segur que si que el que volem és tirar endavant no ho podem fer tal com ho estem fent ara. Com fer-ho? imaginació, creativitat i cercar sol·lucions vàlides el més locals possibles... reduïr consums innecessaris i nous hàbits... d'entrada ens cal un canvi personal, una bona reflexió... (seguiré escrivint...)

dia 30
En el curs d'estiu de ATTAC... conferència de Arcadi Oliveres... quanta informació que té i que comparteix l'Arcadi, sempre que l'he escoltat m'ha entusiasmat però ahir estava brillant... parlant de les "alternatives econòmiques actuals"... tant de bo sapiguem fer cas a les seves propostes,  que no són altre cosa que sentit comú i denúncia de tanta gent com hi ha que actúen com uns impresentables... gent que amb aparences respectables són els principals lladres... i així va el món... i nosaltres seguim mantenint el deixar els diners en mans de gent irresponsable que sense cap mena de mirament ètic, amb les seves empreses, estan mantenint fàbriques d'armes, xarxes de droga, etc. .... gràcies Arcadi per fer-nos pensar i convidar-nos a actuar... si puc penjaré la seva conferència aquí perquè no té pèrdua.
_________________________________________________________