31 de gen. 2009

2009 - GENER

amb una colla d'amics, tal com fa diversos anys que venim fent, comencem l'any, un cop menjats els raïms escoltant les campanades... anant-nos a mullar els peus al mar, a la Mediterrània, en la línia de la sinergia, on es troben els elements: l'aigua, la terra, l'aire, el Sol... és la manera de saludar al nou any i de començar a agafar les energies planetàries per posar-les al servei d'un nou any que volem que sigui un any decisiu per la millora de les condicions de vida en el Planeta... per tothom.

PERCEPCIÓ: AQUEST ANY PROMET SER UN ANY INTERESSANT... PER MILLORAR EL MÓN... ENTRE TOTES I TOTS
El somni del darrer dia del 2008     -----    La meva felicitació d'inici del 2009

Ens cal sortir dels nostres còmodes encotillaments... per descobrir que la noviolència, és la força de la raó... i és la única energia que ens pot fer sortir de la prehistòria... i aquest any 2009, que estem a punt de començar, és un llibre en blanc on hi hem de poder escriure amb lletres d'OR, quan s'acabi: 


"aquest any 2009 ha passat a la història col·lectiva com l'any en que les persones es van mobilitzar massivament per canviar elles mateixes i les institucions humanes, per tal de convertir l'espiral de sinergia negativa en una espiral de sinergia positiva. 


Aquesta mobilització humana en una gran Marxa Mundial per la Pau i la Noviolència, ha facilitat el poder arribar a un punt d'inflexió en les forces que governen el món. 





S'ha produït el que era difícil de somniar: assentar unes bases -acceptades per la majoria de les parts enfrontades en els grans conflictes existents - que configuren una mena de Mur Virtual entre el passat i el futur i així es poden començar a unir les millors energies positives de tothom, en un gran procés col·lectiu de reconversióCal poder reconvertir la gran maquinària productora de destrucció i dels arsenals armamentistics, en eines de construcció, i els grans exèrcits disposats a destruir, en grans equips disposats a ajudar per superar els obstacles i per curar les moltes ferides que l'antiga era desesperada i caduca havia generat en una espiral absurda d'odi i de violència. 


Acabem doncs aquest 2009 amb la convicció i l'esperança de que ja mai més l'espècie humana tornarà al passat fosc governat pels interessos egocèntrics i curts de mira, i es centrarà en una tasca creativa de futur fonamentada en el respecte a la diversitat, a la sostenibilitat i a la Pau.


Acabem un any visualitzant com el gran Monstre que s'estava menjant el Planeta es comença a fer petit i en el seu lloc està creixent amb força un gran arbre, l'Arbre de la Pau, format per tota l'energia humana positiva interactuant amb les forces de la Natura i mirant amb il·lusió al futur."

Tant de bo sapiguem fer possible aquest somni!!!.


dia 17 ... en un centre cívic de Sant Adrià del Besós, en el sopar solidari...


Interpreto el concert “les portes de l’Arbre de la Pau” (amb cançons de Víctor Alari, Federico Mayor Zaragoza, Miquel Martí i Pol, Pete Seeger i meves) en el centre cívic de Sant Adrià del Besós, en el sopar solidari, organitzat per les entitats Amics de la Unesco i la ONG “és l’hora”. Unes 70 persones de totes les edats, ambient molt, molt maco... passem una bona estona cantant, algunes cançons corejades per tothom... en moments així es pot comprovar com les persones, estiguem on estiguem, si ens posem a compartir una estona per intercanviar preocupacions però també il•lusions i experiències... i cançons... la creativitat creix i la sinèrgia positiva rep una bona embranzida... són moments compartits d’aquells que queden “eterns” perquè van ressonant en l’ànim dels que l’hem compartit.

dia 18
gaudint veient a l'amic Pete Seeger cantant amb i per l'èxit de l'Obama




dia 20 
Després d'escoltar per la ràdio el discurs de l'Obama... 

...canto unes cançons en la marató poètica de la festa major del barri de Sant Antoni de Barcelona, en la biblioteca Antoni Joan Olivé, organitzat per POEMES AL NAS DE LA LLUNA Ple de gom a gom, un centenar de persones... passem una bona estona cantant... també l'Arbre de la Pau...

dia 30

A Mollet del Vallès a l'escola Joan Salvat Papasseit a participar en la festa de la Pau, aniversari de la mort de Gandhi, en motiu de la plantada d'un Arbre de la Pau i com no hi podia faltar... la
cançó de l'Arbre de la Pau. Festa molt entranyable i carregada de futur, uns 450 nens i nenes. Hem fet una abraçada a l'escola, lectura

de pancartes fetes pels nens en les classes i penjada en un mural. Han fet la plantada de dos arbres un de la Pau, una olivera i el de la noviolència, un ametller. Cantem l'Arbre de la Pau, crec que a tots ens ha agradat i ha estat un bon acabament... després amb un dels organizadors mestre, l'Enrique, valorem la


importància pedagògica de viure i compartir moments d'aquests, positius, molt positius i carregats de futur i d'esperança amb els petitons... ells entenen més del que ens pensem... tenen un altre nivell de percepció potser fer més de cor que d'intel·lecte...
_________________________________________________________