27 d’oct. 2010

dia 26 - comença la primera partida comunitària d'ECOPOLIS

Avui dia 26 d'octubre comença la primera partida comunitària de l'ECOPOLIS en el món :) ... hem estat només quatre persones però les suficients per posar en marxa aquesta primera partida que permetrà la participació de totes les persones del nostre poble (principalment) que ho desitgin. La idea és que, donat que totes i tots tenim l'agenda molt plena, tenim poques estones per desconnectar de la realitat i és difícil d'anar sincronitzats.


El disseny del joc permet poder fer trobades amb poca gent (màxim 8 jugadors simultàniament) -trobades lúdiques i disteses- en les que un cop en poses en el joc passes a ser observador de la realitat de cada dia i et venen moltes idees per a intentar millorar-lo, almeny això és el que s'ha anat produint fins ara.

En la partida tothom pot participar-hi. En un primer moment cadascú escull a sorts un rol (de jubilat, d'autònem, de mecànic, de banquer, d'obrer, d'artesà, etc.) i una situació sociofamiliar i és el rol amb el que participarà en el joc al llarg de la seva partida.

És un joc viu i obert a una mena de "brain storming" (pluja d'idees) per anar descobrint com en un poble/barri/ciutat es pot funcionar amb dues monedes i els beneficis ecosistèmics (persones, natura...) que se'n generen.