24 de gen. 2011

dia 14 - en la presentació de l'editorial VIGIA (Cuba)

...francament una passada, el que fa l'enginy, el gust, l'amor a la creativitat i a l'expressió... i a la participació popular... unida del principi del "què tenim? què sabem fer? què podem fer?..." una editorial que aquest any fa 26 anys que estan produint llibres artesanals (amb un concepte molt ampli i innovador de "llibre").
En el TOC es va fer la presentació de l'exposició  “Edicions Vigia, històries de llibres manufacturats a Matanzas- Cuba"... érem forces persones però poques en relació a l'esdeveniment si tenim en compte que aquest editorial té exemplars en els millors museus del món... en tot cas és una obra que per les seves característiques no consumistes i ennoblidores de l'artesania manual, passa desapercebuda pel gran públic que rep gran influència consumista. La presentació per part de la bibliotecària Carme Dastis molt interessant i treballada.
Ara que l'exposició ja ha acabat podeu passejar-vos per la web http://www.atenas.cult.cu/?q=editorialedicionesvigia i en tot cas sabem que tenim una persona, la Rosa Herraiz, molt referent d'aquest editorial en la nostra ciutat.