29 de març 2012

Perquè vaig fer la vaga?

La reforma laboral és el producte del sistema basat en l'especulació que ens governa.
El que ens ha portat a la crisi ha estat el Sistema ( internacional i nacional ) que ha fomentat i impulsat l’especulació.
Aquest Sistema, mitjançant els paradisos fiscals, la borsa -que és un invent al servei de l’especulació i dels negocis bruts (almenys tal com funciona)-, i sobretot, la creació “incontrolada” de diner en mans de la banca, ha robat la capacitat de decisió dels governs per posar-los al servei del “gran capital” i fomenta el capitalisme descontrolat que és el que fomenta la barbàrie, al permetre la creació d’indústries absolutament contràries a les necessitats de la Humanitat (armament, esgotament d’energies fòssils, manteniment de les centrals nuclears, destrucció de terres fèrtils, indústria contaminant, etc.) la resultant de tot plegat són les mil barbaritats de tota mena contra la naturalesa i afavoridores del canvi climàtic i les 100.000 persones que moren de fam al món diàriament... amb aquest sistema perversament competitiu, si una cosa és econòmicament rentable (que aporta guanys de diners), tot s’hi val... i clar, qui té diners cada vegada en tindrà més i els pobres cada vegada més pobres.


El “gran capital” el formen les grans fortunes acumulades en els grans bancs i els paradisos fiscals. Els anomenats governs de dretes (terme que per a mi –dretes i esquerres-, s’hauria de situar en la història passada, doncs sovint els d’”esquerres” fan el mateix), el que fan és, mitjançant fer “reverències” a aquestes grans fortunes, convertir-se en titelles que possibiliten que a canvi d’obrir l’aixeta d’on en rajaran per exemple 5 (i ho ensenyaran per la televisió a tothom), n’obriran una altre pel darrera (que no l’ensenyaran) per la que en robaran 10 per posar-los en els seus negocis particulars o paradisos fiscals. L’eina actual per afavorir aquesta situació són les democràcies manipulades amb els mitjans informatius de masses, al servei del “gran capital”, per distreure’ns i que no ens adonem de la realitat.

El resultat d’això és que el conjunt de la població cada dia serà més pobra (i cada vegada menys seran més “rics”) i viurem absolutament al servei del que vulguin fer amb nosaltres els posseïdors de les “grans fortunes”, mentre veurem impassius com s’acaba de destruir el Planeta, la casa que han d’heretar els nostres fills.

Fa uns dies un reconegut economista deia les seves idees per acabar amb la crisi i justament va parlar que per sortir de la Gran Crisi del 29, el president Roosevelt va fer cas a l’economista Keynes, i va aplicar una colla de mesures (New Deal) de protecció i suport de lo públic... foment de l’obra pública, augment dels sous i reducció d’hores de treball. Es va aconseguir reactivar l’economia, amb unes mesures totalment contraries al que es pretén actualment.

La crisi actual és més gran que la del 29, i moltes coses han canviat, sobretot la tecnologia, la comunicació, el coneixement, la quantitat de població mundial, l’envelliment de la població dels països rics... i la situació de deteriorament planetari... ara caldrien més mesures com:

·    Respectar els drets laborals aconseguits a costa de lluites obreres que han permès l’estil de vida digna que gaudim i no impulsar unes mesures que ens poden portar a les condicions laborals de països explotats sense cap mena de dret laboral i amb una qualitat de vida nefasta.
·  Posar en marxa l’anomenada Taxa Tobin per gravar les transaccions internacionals (els moviments de gran capital). Amb un petit % de totes les transaccions internacionals que es fan actualment n’hi hauria prou per resoldre el problema de la fam al món.
·      Reducció de les hores de treball (com ja passar a França en l’etapa del Jospin en que es va reduir la jornada de treball de 40 a 35h i es va reduir el milió d’aturats). La tecnologia actual ens fa més productius (amb més màquines) per tant hi ha d’haver més temps pel lleure o per activitats de creixement personal. D’un o dos llocs de treball potser en podrien sortir tres sumant el mateix nombre d’hores productives.
·      Procurar l’enriquiment local de cada lloc, tornant a produir tot allò que fins fa 30/40 sempre s’havia produït localment i per això cal impulsar economies locals, que passarien a complementar les hores de reducció de treball dedicades a l’economia globalitzada.
·    Impulsar la reforma de la ONU a partir d'una "Declaració Universal de la Democràcia" perquè aconseguim tenir lleis internacionals que afavoreixin la eliminació dels paradisos fiscals i la reconversió de les economies, que siguin ètiques perquè afavoreixin el desenvolupament autòcton dels països pobres donant suport a l’enriquiment de les seves terres i recursos propis, el decreixement del consumisme dels països rics, el desenvolupament de les energies renovables actualment ofegades pels interessos que controlen les energies fòssils, i les mesures efectives per poder frenar el deteriorament dels ecosistemes causants del canvi climàtic i avançar vers la reconversió de la maquinària bèl·lica en eines necessàries per la millora de les condicions de vida en el Planeta.

Per mi aquesta vaga va més enllà de la reforma laboral que s’està fent, és també la manera de fer públic el desacord en aquestes qüestions cabdals que hipotequen l’actualitat. El dret de vaga és un dels drets que els nostres avantpassats, que van lluitar per les millores socials que avui tenim, van aconseguir i és un mitjà d’expressió de la gent.

Crec que si volem un futur millor pels nostres fills hem d’impulsar aquests objectius i, per a mi, aquesta vaga va en aquesta línia... per això la faig, tot i que em molesta, evidentment, que em retallin sou quan haig de mirar els euros amb comptagotes.

Crec que no n’hi ha prou en fer vaga, en aquests moments de canvi d’Era, cal que ens esforcem per conèixer la realitat a partir de fonts lliures de manipulacions informatives.

Gràcies per llegir-me.

Ton Dalmau>