15 de febr. 2018

Cada compra és un vot real...

Ens barallem perquè guanyi el "meu partit" i no ens adonem que la democràcia està segrestada pel capital. Si votem un partit dels anomenats d'esquerres o si votem un dels de dretes, si al capital no li agrada aquell partit, la seva política fracassarà perquè les inversions econòmiques marxaran del país.

 Avui amb la globalització tot està lligat a les economies globals (euro, dòlar, tens... o ara bitcoin). No vol dir això que no puguem fer-hi res des del món de la política, però aquest món està immers en la lluita bipolar que ha creat el sistema: anem dividits i barallats perquè així som molt més manipulables.

Si volem incidir realment en canviar alguna cosa per millorar el món, el que podem fer és treballar el més possible per posar en marxa economies locals, sanes, netes, justes, transparents, no especulatives... que facilitin la creació d'ecosistemes de la gent que tornin a posar en valor tot allò que podem produïr localment. D'aquesta manera cada vegada serem més autosuficients i guanyarem més independència econòmica fins poder exigir els canvis ètics necessaris a l'economia global.

El sistema econòmic global és el causant del desgavell actual, perquè gairebé tot està condicionat a l'economia de les monedes globals, també alló que és local.

Cal que l'economia global vagi deixant de ser competitiva i es vagi tornant cooperativa i perquè es vagi resituant progressivament en la producció de tot allò que localment no es pot produir.

A cada compra que fem amb consciència estarem realment votant pel canvi real en el sentit correcte.