1 de març 2019

ni millors, ni pitjors...

Ni millors ni pitjors, però entenc que hi ha unes persones que han evolucionat més que altres en la concepció holística global del Planeta i també hi ha unes cultures que han evolucionat més que altres en aquest sentit. 

Aquestes diferents evolucions poden produir i produeixen visions diferents de problemes o de situacions comuns. 

És molt bo de cercar la comprensió colectiva, de tothom, aportant distensió, no tensió, tot el que són enfrontaments, amb violència o sense violència, fan sentir les dues parts com oposades i això reforça les actituds culturals que haurien d'evolucionar més i això els és un fre i ho fa més difícil.

La comprensió d'aquesta realitat no és únicament en el camp del intel.lecte, és més en el camp de les percepcions que van lligades a emocions i les vivències. 

Les emocions i les vivències no es poden explicar, es transmeten amb la pròpia vivència.
 
Una manera molt bona de transmetre la vivència de què el colectiu està per damunt del individual  i que l'individu és una part indispensable del colectiu, és cantant en grup. 

El cantar colectivament avui és una gran eina pedagògica i indispensable per construir un món millor en què plegats aprenguem a cantar cançons que ens parlin del futur, ens ajudin a visualitzar-lo... i el puguem anar construint entre totes i tots.