Pàgines

anar a "trobar"...

... anar a trobar persones, entitats i projectes "positius" que existeixen en el nostre estimat Planeta Terra... en la mesura que tornem a posar en marxa producció local de tot allò que fins fa 30/40 anys sempre havíem produït localment...

23 de maig 2019

Hi ha dues grans veritats que tothom ha d'acceptar:

1 - que algú, digue-li en el nom que vulguis, ens ha posat aquí naixent a través de la nostra mare. 

2 - L'altra veritat és que estem de pas per la vida per què arribarà un moment que morirem.

Aquestes dues reflexions ens haurien de fer replantejar què estem fent aquí, què és el que fem bé i què és que fem malament.

Per mi, i crec que per molta gent, el bé és fer tot allò que facilita que tothom pugui ser feliç mentre estem vius. Fer el mal és voler-se apropiar de coses que corresponen a altres i els impedeixen de tenir el necessari per poder viure dignament.

El mal abunda perquè és el resultat d'una dinàmica econòmica que ve de molts anys i que en els darrers 50 anys s'ha agreugat molt amb la globalització: qui té més cada vegada pot tenir més i qui té menys cada vegada serà més pobre.

La revolució tecnològica ens fa veure el món com es fa més petit i entendre què són 7000 milions i que tots tenim unes necessitats molt similars.

Hem d'aprendre globalment a fer el bé, a viure en actituts de cooperació i a resituar tot el mal que s'ha fet amb l'economia de la globalització.

Crec que aquest aprenentatge només es pot fer amb petites comunitats humanes que comparteixin un nou model econòmic.