23 de maig 2019

UN SOMNI


Arribarà un dia no llunyà en què les ciutats grans i les petites tindran molts espais verds amb molts arbres i petits i grans espais de conreu de verdures i d'animals en llibertat.

Haurem après a crear paisatges i espais de retenció d'aigües que seran la base per l'atracció i creació de vida entorn ells. Espais de pacificació.

En les ciutats s'hauran posat en marxa microeconomies sanes, netes i transparents que seran el motor de projectes per anar millorant la convivència i el benestar dels seus habitants. En aquests projectes s'hi podran incorporar visitants que cerquin poder viure més o menys temps en la ciutat o el barri i esdevindrà en gran part la seva manera de viure mentre hi visquin.

La visió de la gent serà cada vegada més oberta i colaborativa i també aquesta nova visió de l'existència farà comprendre que moltes de les coses que necessitem les podem produir localment amb materials locals, sabers, habilitats i recuperant tot allò recuperable.

L'economia global estarà en vies de deixar de ser especulativa, perquè durant els darrers anys s'hauran posat en marxa arreu milions de microeconomies sanes, netes i transparents de la gent i per la gent i l'alimentació i els serveis bàsics estaran garantits sense grans estructures molt cares de mantenir.

L'economia global anirà perdent força i entrant en un procés de reconversió. Els costosos exèrcits ja no faran falta. La indústria de tot allò que s'ha recuperat en la producció local perdrà força i en canvi cada vegada estarà més centrada en tot allò que no podem produir localment i que sí que es molt necessari: els mitjans de comunicació i de transport, i determinada indústria relacionada amb la salut,  l'alimentació,  l'investigació i les millores en els paisatges per colaborar amb la natura.

Les religions aniran trobant els seus punts en comú, els seus valors superiors: l'espiritualitat i l'ajuda mútua.

L'adaptació al canvi climàtic i la nova visió del planeta ens anirà obrint a nous estils de vida més abocats a portar una vida més simple, a reduir la mobilitat i el consum energètic.

S'està construint un relat global com un puzle fet de moltes peces, cada vegada més coherent i creïble que farà desvetllar de cop a molta gent. El nostre projecte "turuta"és una peça d'aquest puzle.

Amb la comunicació s'aniran dibuixant unes normes bàsiques de convivència vàlides per tothom, per tota la ciutadania (similar a les normes de circulació).