28 de març 2011

dia 27 - petit homenatge al mestre de trobadors Pete Seeger

Ahir vaig tenir el goig de participar en el festival benèfic local que cada any, amb gran constància el vilanoví Miquel Altadill organitza al teatre del CCatòlic. enguany en benefici de les obres de reparació de l'edifici de l'església de Mar. 
Vaig dedicar la meva breu actuació a la persona d'en Pete Seeger amb aquestes paraules:

Vull fer un petit homenatge a en Pete Seeger, americà universal, mestre de folk i mestre de trobadors... i un gran lluitador pels drets de les persones i del Planeta. Als seus 92 anys segueix cantant i denunciant, quan cal denunciar, però sobretot animant a tothom a implicar-se per transformar tot allò que no funciona de la nostra societat.
Fa una crida especial a la gent jove, ells són el futur, per treballar per un món divers (on hi càpiga tothom), sostenible (que pugui anar-se regenerant i millorant) i pacífic (que siguem capaços de compartir la vida des del respecte, la comprensió i l'estima). Homenatjant a Pete Seeger també vull homenatjar a la gent gran i el seu paper de suport a la gent jove per tirar endavant i superar les dificultats.

Vaig cantar tres cançons del mestre que ha traduït i adaptat:

* Bancs de marbre. Una denúncia del sistema bancari... fa molts anys que ja la cantava i ara és molt actual. Va bé per reflexionar sobre la necessitat de reconvertir el sistema bancari que promou indústries nefastes (armes, energies no renovables, etc.)... en un sistema bancari ètic, on totes les inversions siguin per potenciar projectes positius pel món.

* Torna'ls ja!  Cançó que va composar quan la guerra del Vietnam i que en la guerra de l'Iraq, va haver de tornar a cantar... i ara ens posem a Libia... quines bestieses!!!

* Ahir vaig tenir un somni estrany... cançó que és una crida (en forma de somni amable) a signar d'una vegada, tots els països, un pacte de PAU que pugui desbloquejar d'una vegada aquesta mena de sistema-monstre que s'està menjant el Planeta.

Una vetllada molt agradable... amb actuacions molt i molt maques... felicitats Miquel per ser l'emprenedor que ets!!!