Què és la GloCalització?


Amb 50 anys hem donat un gran impuls a l’anomenada Globalització

S’ha pretès que tot funcioni com si no hi haguessin distàncies i que tot es pugui vendre on sigui. 

El resultat d’aquest sistema és el desgavell actual produït per la gran contaminació que suposa el fet de moure milions i milions de tones de mercaderies d’un lloc a un altre, amb molta química pels conservants, per produir envoltoris de plàstics, gasolina, petroli, CO2 a l’atmosfera, molt expoli de terres, contaminació amb transgènics, etc, etc... això ha estat i és, segons la comunitat científica, el principal causant del Canvi Climàtic que afecta a tothom.

Fa 50 anys pràcticament tot era local i molt poquet de global, amb la Globalització s'ha produït l'inversa, ara quasi tot és global i queda molt poquet de local. Ara un enciam el podem vendre a la Xina i això no té sentit, ara bé, poder comprar un ordinador fabricat al Japó, si que té sentit.

El resultat d'aquesta situació són guerres, emigracions, conflictes, centrals nuclears, crisi energètica, CANVI CLIMÀTIC...

Hem de fer la GloCalització (global+local), trobar l'equilibri. Tot allò que podem produïr localment no ho hem d'obtenir d'altres bandes, però allò que no podem produïr localment sí que ho hem de poder obtenir. El menjar, la roba, els mobles, les cases i moltes coses més, que fins fa 50 anys es produïen a cada poble, les hem de tornar a poder produïr.

Per posar en marxa la GloCalització necessitem microeconomies sanes, netes, transparents i que no siguin especulatives... de la gent i per la gent... microeconomies que cooperin entre elles. En la mesura que recuperem el potencial productiu local, podrem impulsar (exigir) els canvis ètics necessaris a l'economia global, perquè deixi de ser especulativa i es converteixi en ètica.

Tot això és molt necessari si volem poder afrontar les conseqüències del Canvi Climàtic... i tothom ens hem d'implicar en cercar sol·lucions, doncs aquest afecta a tothom.