24 de des. 2009

dia 23... vivències d'un dia... vigilia de Nadal... contradiccions... la meva felicitació, les meves esperances...


Acabo el dia reflexionant... on anem?



*Ahir a la televisió féien un programa que parlava de la gran manipulació que determinats mitjans fan dels nens i nenes que els aboquen els rols que els interessa per fomentar el consumisme, l'individualisme, el culte a la imatge..., la nyonyeria a les nenes (pintar-se, mirar-se al mirall, coqueteria, vestimenta...) i el masclisme en els nens (rols i conductes violentes, vestimenta de "macho", imitació dels "ídols" creats en el cinema perquè els imitin,...), les mateixes grans empreses de cinema són les que fixen les edats per poder veure les pel·lícules, curiós no? i quí són els amos d'aquestes grans empreses que tenen aquest gran poder? amb el clima de violència que tot això genera, la indústria de l'armament, dels rifles en surten molt beneficiats (especialment a EEUU) que és principalment d'on vénen aquestes "modes".

* Em comenten d'una nena de dotze anys que reb amenaces brutals pel mòbil d'un nen de la seva edat. La seva mare truca al nen i també l'amenaça i insulta... DEGENERACIÓ SOCIAL?

* A la tarda entro al FNAC a Barcelona, estava a abarrotar de gent (comprar, comprar, comprar...) i dóno una ullada... només pasejo i miro... sense buscar res, passo pel costat d'un ordinador portàtil i em crida l'atenció la imatge que es veia... toco el "mouse" i es mou la pantalla... era un joc, totalment realista, en el que jo "tenia" una ametralladora (veia la punta) i podia apuntar a qui fos i disparar... sense voler he estat a punt de "matar a una persona"... clar, era un joc per regalar per les festes de Nadal... ON ANEM???

* Després d'aquesta "fantàstica experiència", amb la idea d'anar a "trobar" alguna cosa positiva, aquesta vegada sí que la trobo... en un acta- roda de premsa d'acomiadament a una colla (uns 25 crec que van dir) de catalanes i catalans que se'n van a "passar les festes", en una Marxa Noviolent per la Pau a Egipte per entrar a Gaza (Palestina) i demanar l'enderrocament del Mur que han fet els israelians per oprimir als palestins. Expliquen i veiem en imatges, la manera com l'exèrcit israelià té sitiada a la població civil palestina, amb les fronteres tancades sense deixar-hi entrar menjar, ni medicaments, els roba l'aigua... ON ANEM???
bé aquestes persones sí que saben on van a fer una Marxa per la Pau, la Llibertat, l'Amor... els Drets Humans, remarquen que no van a donar suport a cap grup polític ni religiós, van junt amb gent de 23 països, en total unes 1400 persones a MANIFESTAR DAVANT DEL MÓN QUE CAL CONSTRUIR LA PAU I QUE NINGÚ HA DE TREPITJAR ELS DRETS HUMANS DE NINGÚ. FELICITATS!!!

* llegeixo una informació sobre el fracàs de la Cimera de Copenhague on s'hauria d'haver arribat a acords determinants per afrontar el Canvi Climàtic... "Nuestros dirigentes políticos decepcionaron al mundo entero la semana pasada en Copenhague. Pero hubo un grupo que lo celebró descorchando champagne: el de los lobbistas de las industrias contaminantes, quienes empujaron a nuestros políticos al descalabro de las negociaciones. Los contaminantes tienen ahora un gran motivo de preocupación: nosotros."... pots veure aquesta campanya de l'Avaaz

La reflexió final del dia... 
sort que quan les persones saben retrobar la seva identitat (superant les manipulacions del consumisme i dels grups de pressió que controlen aquest desgavell que governa el nostre món), descobreixen que res ni ningú ha de manipular als demés, entenen que "hem de respectar als demés com volem que ens respectin a nosaltres" (la regla d'or de gairebé totes les religions) ... és llavors quan descobreixen que la raó de ser de la seva vida és la de fer tot el que estigui a les seves mans per treballar per un món millor on la diversitat, la sostenibilitat i la pau siguin els seus fonaments... i comencen a aparéixer alternatives per fer la Gran Transició... I em pregunto: serà aixó possible algún dia?

I em responc:
Amb els grans mitjans de comunicació i de saber que tenim avui, perquè no ha de ser possible desfer els grans malsentesos que portem acumulats, a partir d'odis i ferides obertes del passat i les manipulacions del present, i entendre que totes i tots tenim el mateix dret a la Vida i de gaudir de tot allò que ens ofereix la Natura per poder viure digament?

Amb els grans Universos que tenim per descobrir (interior i exterior), perquè no ha de ser possible donar un pas important colectiu d'entesa global i de respecte entre totes i tots a fi de superar aquesta situació de violència generalitzada i posar-nos totes i tots a treballar activament perquè el món sigui aquesta casa de totes i tots que en el fons del cor segur que la majoria anhelem?