15 d’oct. 2019

COM PODEM AFAVORIR LA TRANSICIÓ DE L'ERA DEL TENIR A L'ERA DEL SER?


Com que el que mana en el món és el gran capital, el que té el poder de les armes, i no hi ha unes persones concretes que siguin les culpables... sinó que les piràmides de poder són el resultat d'unes inèrcies que venen de milers d'anys que s'han anat generant a partir de la visió de què la terra és molt gran i hem de ser forts per poder-nos defensar dels enemics, qualsevol intent de voler assumir quotes de poder, només té dues possibilitats: o morir o ser absorbit per la pròpia piràmide de poder.

El resultat de les piràmides és la destrucció planetària amb l'explotació indiscriminada per tenir més i més.

Tenim un gran embolic (les piràmides de poder i els seus efectes) i els embolics es fan més compactes amb la tensió. A més tensió, més fort l'embolic.

L'eina econòmica que facilita les piràmides de poder són els interessos, qui té més cada vegada té més i necessita més per defensar el que té.

Per poder disoldre o reconvertir les piràmides de poder en un espai on totes les persones puguem aportar i rebre, sense discriminaciones ni exclusions, l'única manera possible, és canviant el model econòmic per un model on el valor no el marqui cap estat ni cap entitat que busqui el lucre, sinó les persones de la comunitat que, amb una visió global, valoren els recursos locals i els aprenen a estimar i utilizar en be de la vida.

La distensió neix de recuperar allò que afavoreix el sentir-nos germans: aprendre a comunicar-nos i a respectar-nos, més enllà de les motxilles on hi portem la pròpia història (sensibilitats, creences, idees).

El cantar plegats aporta unes vivències que ajuden a entendre que entre totes les persones som capaces de crear un espai colaboratiu de gran bellesa amb l'aportació de tothom, i aquesta vivència ajuda a dissoldre els malentesos.