15 d’oct. 2019

DESFER EL GRAN EMBOLIC


El Gran Embolic està fet de cultures diferents, religions diferents, ferides obertes del passat i del present, gent amb molts diners i gent amb molt pocs diners, gent que passa gana, gent que té tot el que vol, etiquetes d'uns als altres, històries de vida que han patit molt, frustracions, desigs insatisfets, malaties... i també els efectes de les agressions que fa anys estem fent al Planeta, degut al sistema econòmic especulatiu que produeix destrucció dels ecosistemes, i que cada vegada protesta més i més... i tot això porta a que les persones desconfiem del futur.

Aquesta desconfiança porta a una parálisis social on la gent viu sense ilusió i es busquen evasions... Futbol, drogues, violència, distraccions de tota mena per amagar la insatisfacció i la desconfiança en el futur.

El Gran Embolic és com un gran capdell de fils embolicats perquè tot està depenent d'un gran sistema econòmic global competitiu i aquest cada vegada necessita més armes i amenaces per aplicar més tensió perquè tothom es vol assegurar la supervivència i aquesta tensió produeix ofec. 

El sistema econòmic és el que ha generat la inercia de tenir cada vegada més.
És un capdell massa gran per poder-lo anar desfent. 

El passat no el podem modificar. Ens cal substituir la inèrcia de tenir cada vegada més, per la de ser cada vegada més, substituir la inercia de competir per la de cooperar.

La situació està enquistada, degut a que cada vegada tothom vol pressionar més per tal de fer-se lloc i tenir el necessari per viure. 

Introduïnt les microeconomies, en les que el principal valor són les persones, la gent recobra la confiança i l'autoestima i la situació enquistada és pot anar distendint, perquè anirem aprenent a cooperar.

Si localment, per territoris, ens anem connectant a petites microeconomies cooperatives, no especulatives, controlades per la gent,  serà com anar introduïnt oli en els fils perquè es vagin suavitzant i poder anar aportant distensió per tal de poder anar desembolicant els fils.